Deset poena Kuzmića u pobjedi Joventuta nad Unicajom

Kuzmić ponovo vrlo dobar

Deset poena Kuzmića u pobjedi Joventuta nad Unicajom

M. Šljivak

Joventut je na svom parketu u 19. kolu ACB lige savladao Unicaju iz Malage rezultatom 79:71, a ponovo je dobru partiju pružio Ognjen Kuzmić.

Unicaja je odigrala veoma dobro prvu dionicu koju su dobili 17:15, ali je Joventut u drugoje četvrtini napravio ključnu prednost u ovom meču. Domaći tim je ovaj period igre dobio 27:14, te su na odmor otišli sa 11 poena prednosti 42:31.

U nastavku je Joventut održavao stečeno vodstvo. Unicaja je zaprijetila u nekoliko navrata, ali je na kraju pobjeda ipak pripala ekipi Joventuta.

Naš ptencijalni reprezentativac ognjen Kuzmić ubacio je svom bivšem timu 10 poena, a imao je i šest skokova za gotvovo 20 minuta na parketu. Tony Gaffney je u pobjedničkom timu ubacio 14 poena, a kod gostiju Fran Vasquez je ubacio 16 peona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.