Detroit otpustio Hamiltona

Nakon devet godina saradnje

Detroit otpustio Hamiltona

NBA ekipa Detroit Pistons nakon devet godina saradnje otpustila je Richarda Hamiltona, All-Star bek-šutera koji će od naredne sezone nastupati u dresu Chicago Bullsa.

Tridesettrogodišnji Hamilton je osam puta predvodio Pistonse u broju postignutih poena i dva puta ih doveo do NBA finala, od kojih su 2004. godine uspjeli osvojiti titulu, prenosi Reuters.

Prije pristupanju Detroitu igrao je tri godine u Wizardsima. U toku dvanaestogodišnje NBA karijere prosječno je postizao 17,7 poena po utakmici, 3,2 skoka i 3,5 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.