Detroit u neizvjesnoj završnici porazio Netse

Marcus Morris predvodio Pistonse

Detroit u neizvjesnoj završnici porazio Netse

D. Rakanović

Košarkaši Detroit Pistonsa u neizvjesnoj utakmici na domaćem terenu su porazili Brooklyn Nets sa 90:89. 

Utakmica je odlučena u posljednjem minutu, kada na 28 sekundi do kraja utakmice Ish Smith pogađa trojku za 87:86. Imao je Brooklyn šansu za pobjedu, ali Brook Lopez promašuje šut za tri poena na blizu devet sekundi do kraja utakmice. Netsi prave faul kako bi zaustavili vrijeme, a Harris pogađa oba slobodna bacanja za 89:86 na četiri sekunde do kraja utakmice. Brooklzn je imao još jednu šansu da se vrati u utakmicu, ali je Jeremy Lin izgubio loptu a zatim napravio faul nad Morrisom, koji pogađa jedno od dva slobodna bacanja i stavlja utakmicu van dometa Netsa (90:86). U preostalom vremenu do kraja Justin Hamilton trojkom postavlja konačni rezultat.

Marcus Morris predvodio je Pistonse do pobjede sa 28 poena i 13 skokova. Ish Smith je ubacio 21, a Kentavious Caldwell-Pope sa 12 poena. 

U sastavu Brooklyna Sean Kilpatrick je postigao 15 poena. Rondae Hollis-Jefferson i Jeremy Lin su dodali po 14 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi