Diego Kapelan u Zrinjskom?

SportSport.ba saznaje

Diego Kapelan u Zrinjskom?

Premo provjerenim informacijama došli smo do saznanja da je KK Zrinjski zainteresovan za usluge Diega Kapelana, koji se tokom ljeta u sklopu priprema sa reprezentacijom BiH za Eurobasket pokušao nametnuti stručnom štabu na čelu sa Sabitom Hadžićem.

Kapelan je nakon priprema za EP u Litvaniji (nije izborio mjestu u timu) pokušao dogovoriti angažman sa Hemofarmom. U timu iz Srbije su se prema informacijama sa kojima raspolažemo odlučili za Alekseja Nešovića (još jedan reprezentativac naše zemlje), jer su pretpostavljali da se Kapelan neće tako brzo navići na evropski stil igre.

Nakon epizode u Hemofarmu, ovaj igrač je završio u Maroussiu iz Grčke. Prije toga je bio u još nekim klubovima iz te zemlje. Međutim, pošto su mu predlagani ne toliko kvalitetni ugovori i nakon štrajka pojedinih klubova u tamošnjem prvenstvu zbog neuspjelih pregovora oko TV-prava, sve govori u prilog tome da bi ovaj igrač na kraju zaista i mogao završiti u Zrinjskom. To bi bez ikakve sumnje bio veliki korak, kako za klub i ovog igrača, tako i za košarkašku Ligu-13 u našoj zemlji.

Razloga za ovaj dogovor je još i više ako znamo da će se Zrinjski ove godine takmičiti, kako u balkanskoj BIBL ligi (što je još jedan razlog za Kapelana u odluci za potpis ovog ugovora), tako i u prvenstvu BiH gdje Zrinjski ove godine ima velike ambicije. Podsjetimo da klub iz Mostara i nije baš na najbolji način otvorio oba ova takmičenja.

Diego Kapelan je na Stari kontinent stigao sa univerziteta McNeese State i rođen je u Vancouveru. Njegovi roditelji su porijeklom iz Bosanskog Petrovca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.