Dionte Christmas na meti Olympiacosa

Olympiakos želi Amerikanca

Dionte Christmas na meti Olympiacosa

Nakon što nije zadovoljio ukuse Doca Riversa Dionte Christmas mogao bi se vratiti u Grčku, ali ovaj put u redove Olympiacosa. 

Dionte Christmas nije se dokazao u dresu Celticsa u predsezoni. Propuštenu priliku da zaigara u NBA ligi mogao bi nadomjestiti dolaskom u jedan od najvećih evropskih klubova, pirejski Olympiacos. Christmas dolazi sa koledža Temple gdje je igrao od 2005. do 2009. godine. Nakon završenog koledža dolazi u Evropu, a prvi ugovor potpisao je sa izraelskim Hapoel Afulom. 

 

Nakon Izraela došao je u Češku gdje je nosio dres Nymburka, a kratko je bio i u Turskoj gdje je nastupao za Mersin. Posljednje dvije sezone proveo je u PAOK-u i AGOR-u, a sada je na meti mnogo većeg Olympiacosa. U aprilu je potpisao za Houston Rocketse, ali nije se previše zadržao u Texasu.  Prošle sezone imao je zapažene brojke u prvenstvu Grčke, postižući 18.6 poena po utakmici, uz 4.4 skoka.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti