Dirk Nowitzki hvata rekord
Dirk Nowitzki

Zašto su to najbolji košarkaši današnjice ?

Dirk Nowitzki hvata rekord

M. Maksimović

U prvoj utakmici nove Dallas je na svom parketu sredio Charlotte Bobbcatse 101:86, a prvi strijelac ekipe bio je očekivan Dirk Nowitki koji je ubacio 28 poena. Uz to je sakupio 13 skokova, dok je sa linije slobodnih bacanja šutirao 6/6.

Rekli bi smo ništa neobično za ovog igrača, međutim kako se u NBA ligi vodi ogromna statistika, tako se dođe do informacije da je sa ovih šest bacanja Dirk stiga do brojke 78 uzastopno pogođenih računajući naravno prošlu sezone.

Nowitzki je posljednji put slobodno bacanje promašio 29.marta u susretu sa Denverom. Sa ovih 78 pogođenih, Nowitzki je došao na četvrto mjesto po uspješnosti koje dijeli sa Calvinom Murphyjem. Prvi je Michael Williams koji je kao igrač Minesote zabio čak 97 u nizu, Jose Calderon je sa 87 drugi, dok je treći Mahmoud Abdul-Rauf sa 81 pogođenim bacanjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije