Dirk Nowitzki: Rehabilitacija traje duže od očekivanog

Nowitzki bi mogao na parket u decembru

Dirk Nowitzki: Rehabilitacija traje duže od očekivanog

Dirk Nowitzki propustio je sve utakmice Dallasa ove sezone i većinu u predsezoni. Razlog je naravno operatvini zahvat na njegovom desnom koljenu. 

Nowitzki je izjavio da oporavak traje duže nego se on nadao. Nowitzki je operisan 19. oktobra, a prve prognoze su bile da će na parket za šest sedmica:

 

"Moram priznati da sam se već umorio od rehabilitacije. Prošle su tri sedmice, to je za mene mnogo vremena pored parketa. Moram ostati strpljiv i raditi ono što mi treneri i doktori kažu. Nastaviti sa rehabilitacijom i vidjeti koliko će trajati."

 

Mislio je Nowitzki da će na parket mnogo ranije od očekivanog, međutim doktorske prognoze pokazale su se ispravnim:

 

"Kada sam čuo da će oporavak trajati od tri do šest sedmica, pomislio sam, za dvije sedmice sam na parketu. Nažalost nije bilo tako. Ovo je prva operacija koljena u mojoj karijeri i oporavak traje duže nego što sam očekivao. Zato moram biti strpljiv, pametan i nastaviti sa radom."

 

Nowitzki u procesu rehabilitacije trenira na biciklu u tertani, a sada je u treninge uključio i plivanje:

 

"Počeo sam sa treninzima u bazenu, a radim i na biciklu u teretani. Želim samo da se oporavim i zaigram. Oporavak ne ide brzo kako sam očekivao, pa ima dana kada sam neraspoložen. Tako da sada radim na raspoloženju, uvijek sam na treninzima i utakmicama, bodrim suigrače i marljivo radim." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.