Dirkova silueta na parketu dvorane u Dallasu
Nowitzkom će biti ukazana još neviđena čast na NBA parketima

Mavericksi odaju počast svom najvećem košarkašu

Dirkova silueta na parketu dvorane u Dallasu

Dallas Mavericksi će prvi put nakon 20 godina u sezonu ući bez jedne od svojih ikona, najvećeg igrača koji je odjenuo dres franšize iz Teksasa, Dirka Nowitzkog.

Koliki trag je legendarni Nijemac ostavio u Dallasu govori podatak da će Mavericksi svom najboljem košarkašu u povijesti odati još neviđeno priznanje na NBA parketima.

Uprava kluba iz Teksasa dala je već od iduće sezone da se na parketu American Airlines Centera, dvorane u kojoj Mavericksi igraju svoje domaće utakmice, iscrtaju siluete Dirka Nowitzkog koje ga prikazuju u svom čuvenom "fadeaway" šutu s jedne noge koji je bio nerješiva enigma za sve NBA obrane.

Nowitzki je 2011 donio Mavericksima jedini NBA trofej koji imaju u svojim vitrinama a umirovio se kao 6. strijelac NBA lige u povijesti s postignutih 31560 poena u dresu Dallasa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije