Dita na teškom gostovanju

Dita na teškom gostovanju

Prema rasporedu tuzlanska ekipa prva tri kola gostuje, a prvo u nizu ih očekuje sutra u Širokom Brijegu. Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana redovna press konferencija.

Sloboda Dita je u Ligi 13 ostvarila dvije pobjede nad svojim narednim protivnikom, ali sutrašnji susret je najbitniji u sezoni. Široki Eronet je doveo i dva pojačanja, a to su Grgat i Mason. Kako je kazano ovom prilikom, možda je upravo ta činjenica i neuigranost ova dva igrača, prednost Tuzlaka. Pored ovoga prednost je i dobar kolektiv, uz pomoć kojeg mogu do iznenađenja.

"Biće sigurno teška utakmica, jer se Široki pojačao sa dva iskusna i kvalitetna igrača. Međutim, mi smo ove sedmice dobro trenirali. Činjenica je da smo ih podbijedili dva puta u ovoj sezoni, ali je ovaj susret najbitniji, jer njim otvaramo Ligu za prvaka.", kazao je košarkaš Sloboda Dite Miralem Halilović.

Trener Muminović će moći da računa na sve igrače, jer su se u trenažni proces vratili Zlatko Jovanović i Mirza Hrnčić. Za tim konkuriše i povratnik u svoj matični klub Mišo Tanasilović. Cilj Sloboda Dite u nastavku takmičenja je play off, ili jedna od prve četiri pozicije, ali ako im se ukaže prilika za finale iskoristit će je i samim tim izboriti NLB Ligu.

"Došli smo do onoga što smo čekali cijelu sezonu, jer se prvi dio prvenstva igrao za prvih sedam pozicija, gdje se odmah izdvojilo pet ekipa, i jedva se čekao kraj. Klub i ja lično očekujemo nešto više od predhodnih sezona, našu dobru igru, kao što smo igrali cijelu sezonu", kazao je tim menadžar Sloboda, Dite Slađan Stojković.

Sloboda Dita ima izuzetno težak raspored, jer slijede gostovanja Širokom Eronet, Zrinjskom HT Mostar, Bosni ASA BHT, a nakon toga u Tuzlu dolazi Igokea Partizan. Bez obzira na to u klubu smatraju da ništa nije nemoguće, posebno u play offu.

Na održanoj press konferenciji je kazano i da će do kraja sezone ulaznice na utakmice Sloboda Dite koštati 3 KM, umjesto do sada 5 KM. Ulaz za učenike osnovnih škola je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.