"Dno je sve dublje i dublje, digli su ruke od mene..."

Tužna ispovijest Jeremyja Lina

"Dno je sve dublje i dublje, digli su ruke od mene..."

E. Škorić

Jeremy Lin je prošle sezone bio prvak NBA lige s Toronto Raptorsima, ali na press konferenciji je zaplakao rekavši da je NBA liga digla ruke od njega.

Proteklu sezonu je proveo u Atlanti i Torontu, ubacivao je 9,6 poena uz 3,1 asistenciju po meču, ali sve što je uslijedilo poslije sezone svakako je za zaborav.

Lin je kao i mnogi drugi igrači bio slobodan agent, ali za razliku od mnogih nije mogao da nađe adekvatan angažman, dok su drugi dobijali bogate ugovore, pa čak i povrijeđeni igrači poput Kevina Duranta.

"Iskreno, bilo je perioda kada sam osjećao da moram da govorim sebi kako zaslužujem prsten. Kao takmičar koji igra i koji je to radio cijelog života, nisam navikao da ne igram i onda sam pomislio da je teško i zapitao se: Da li ja to zaslužujem? Onda sam počeo da mislim o cijelom svom putovanju i ubjeđivao sebe da definitivno zaslužujem. Doprinosio sam timu, igrao 23 utakmice regularne sezone. Igrao sam stalno protiv tih momaka, na treninzima, bilo na terenu, bilo pored dajući im savjete. To je veoma vrijedno. Bio sam veoma spreman i trenirao sam vrlo naporno ove godine", ispričao je Lin.

On je za dvije sezone u Brooklynu prethodno odigrao samo 37 utakmica, a razlog tome su povrede.

"Postoji izreka - kada jednom dotakneš dno, jedino što ti ostaje je da ideš naprijed. Međutim, čini se da dno postaje sve dublje i dublje za mene. Prethodni period bio je težak. Osjećam da je na neki način NBA odustao od mene".

"Ovaj period na tržištu slobodnih agenata je bio težak, osjećam kao da je NBA na neki način digla ruke od mene", u suzama je dodao.

On je osvojio američku javnost prije sedam godina kada je igrao za New York Nickse. Tada je bio igrač o kom se najviše pričalo u NBA krugovima kao beku koji je zasjenio Carmela Anthonyja.

Njegov dres je bio drugi najprodavaniji u ligi, no danas je sasvim druga priča.

Lin je sada bez kluba, a u karijeri je igrao za mnoge timove kao što su Golden State Warriorsi, Houston Rocketsi, Los Angeles Lakersi, Charlotte Hornetsi... Trenutno ima 30 godina i definitivno nije zaslužio ovakav kraj.

Top Komentari

TipsterXO
Juče pišete da je potpisao za CSKA, danas da nema kluba.
11 0
konjnakvadrat
Hajmo skupit sta za brata Lina, red je braco bosnjaci
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi