Dobar otpor Čapljine nedovoljan za pobjedu

Široki i dalje bez poraza

Dobar otpor Čapljine nedovoljan za pobjedu

M. Skaka, foto: Marko Karačić

U Širokom Brijegu ni Čapljna nije uspjela doći do iznenađenja. Jedan po jedan, protivnici na Percari padaju, a Široki TT Kabeli, nakon današnjeg poraza Bosne u mostaru učvrstio se na vodećoj poziciji tabele Lige 6.

Čapljina se u prvom poluvreenu dobro suprotstavila favoriziranom domaćinu i nije dala Širokom da se odvoji. Oslabljeni neigranjem svog najboljeg pojedinca Chestera Masona, Širokobriježani u prvom poluvremenu nisu ostavili utisak ekipe koja je nadmoćna u domaćem prvenstvu, pa se na poluvrijeme odlazi kod rezultata 35:34.

Ipak, već u trećem periodu razlika u kvaliteti dolazi do izražaja. Šutevima Štembergera, Puljka i Špralje, domaći slamaju otpor Čapljinaca i odlaze na značajniju prednost koja je do kraja utakmice rutinski i uvećana.

“Čestitam Širokom na zasluženoj pobjedi.”, rekao je nakon susreta trener gostiju Nazor. “Široki je dominantna momčad u odnosu na nas. Presudila je duža klupa domaćina, a mislim da smo pružili dostojan otpor i odigrali dobru utakmicu.”

Trener domaće ekipe, i pored pobjede nije mogao do kraja biti zadovoljan. “Zadovoljan sam drugim poluvremenom, a u prvom je štimalo samo dok su igrali iskusniji igrači.”, rekao je Ivan Velić. “Znao sam da će biti teška utakmica, Čapljina je dobra ekipa, ali na kraju se po nas sve dobro završilo.”

Široki TT Kabeli – Čapljina Lasta 77:61
(16:12, 21:22, 25:16, 15:11)
Sudije: Kralj, Husarić, Kajan.

ŠIROKI: Štemberger 11, Planinić 2, Čolak, Mileković 5, Naletilić 4, Ramljak 10, Špralja 14, Puljko 11, Longin, Petković 4, Mason, Grgat 16.
ČAPLJINA: Radovanović 9, Zdravković 18, Opančar, Lerić 6, Brkić 8, Galić 8, Jagodić 10, Baković, Jeličić 2, Prce. Jelčić, Previšić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti