Dobra uvertira «studenata» za Široki
Božo Đurasović sa 16 poena bio je drugi strijelac Bosne

Liga 8 BiH za košarkaše, 8. kolo

Dobra uvertira «studenata» za Široki

Košarkaši Bosne ASA BHT protiv SL IAT Leotara nisu dozvolili nikakvo iznenađenje. Iako su se pribojavali gostovanja u Trebinju, studenti su od početka zaigrali vrlo angažovano i borbeno i zasluženo su ostvarili novi trijumf.

Već nakon prvog perioda kada je na semaforu stajalo 13:28 bilo je jasno da će bodovi otputovati u Sarajevo.

Do kraja utakmice Bosna je rutinski održavala prednost, a najefikasniji pojedinci bili su Ovčina sa 20 i Đurasović sa 16 poena. Domaće je predvodio Zotović (22).

«Pokazali smo snagu i karakter i nakon poraza od Igokee u prošlom kolu vratili smo se na pobjednički kolosjek. Trijumfom u Trebinju, na teškom gostovanju, napravili smo odličnu uvertiru za veliki derbi u Sarajevu koji nas u subotu očekuje protiv Široki Eroneta. Nadam se da ćemo se Širokobriježanima suprotstaviti u najjačem sastavu, odnosno da će se u tim vratiti Goran Ikonić i Emir Zimić», kazao je Goran Šehovac, pomoćni trener Bosne.
  


SL IAT Leotar - Bosna ASA BHT 61:82
13:28, 14:14, 18:19, 16:21
Dvorana «Bregovi» u Trebinju. Gledalaca: 2.000. Sudije: Petar Obradović (Čapljina), Aco Okuka (Kiseljak), Ante Drmić (Tomislavgrad).
SL IAT LEOTAR: S. Kovačević, Setenčić 4, Mišković, Rajković, Radulović, Zotović 22, Vuković 11, Kordou 13, Marković 9, M. Kovačević, Zagorac, Đorđević. Trener: Radomir Kisić.
BOSNA ASA BHT: Ivanović 5, Šehović 12, Rakić, Vučurović 12, Đurasović 16, Suljagić 4, Hajrić, Pašalić, Đorđević 11, Avdić 2, Ovčina 20. Trener: Vlada Vukoičić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.