Dobri nastupi Ikonića i Domercanta

Dobri nastupi Ikonića i Domercanta

U prvim utakmicama četvrtfinala Eurochallenge Kupa naši košarkaški reprezentativci Goran Ikonić i Henry Domercant naprosto su briljirali. Ovaj drugi imao je ipak više razloga za sreću...

Krka za koju nastupa Goran Ikonić u prvoj je utakmici četvrtfinala izgubila na svom terenu od Lukoil Akademica sa 72:78.

Lukoil je do pobjede predvodio Dominic James sa 17 poena, a dobru pratnju je i imao u Bruni Šundovu koji je dodao 14. Kod poraženih najbolji je bio Ikonić sa 20 koševa, a ta brojka ujedno ukazuje na to da je ovaj naš košarkaš bio i najefikasniji igrač utakmice.

Bila je ovo prva utakmica u seriji koja se igra na dvije pobjede i zasigurno je to da Lukoil sada ima meč loptu pred drugu utakmicu koja se igra za dva dana na terenu Lukoila. Mada je postigao pet koševa manje od Ikonića, Henry Domercant je bio mnogo uspješniji.

Njegov Spartak je na svom terenu pobijedio Pinar Karsyjaku sa 78:73. Domercant je bio jedan od trojice igrača iz Spartaka koji su postigli 15 poena. Kod gostiju Andre Smith 23. Zaista sjajna informacija za selektora Sabita Hadžića koji se nedavno, između trojice naturalizovanih američkih, sve odreda kvalitetnih imena, odlučio upravo za već provjerenog Domercanta.

U izuzetno neizvjesnoj utakmici Lokomotiv Kuban je u gostima slavio pobjedu od jednog koša razlike nad Gravelinesom, bilo je 91:92. Večeras još igraju Oostende i Ventspils.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.