"Dogovorili smo, nema više 20-30 razlike"

Dženan Rahimić pred gostovanje Igokee

"Dogovorili smo, nema više 20-30 razlike"

Prije nego su košarkaši Bosne krenuli u Mrkonjić Grad, budimo iskreni, svi smo pomislili na još jedan katastrofalan poraz.

Nakon turbulentnog razdoblja u klubu i smjene trenera, a kako su nas učili prijašnji rezultati Studenata u Ligi 6, niko kome je ovaj klub pri srcu nije očekivao da će igrači smoći snage za ipak kvalitetniji susret nego inače.

Niko osim možda njih samih. Dženan Rahimić nam je pojasnio šta se dogodilo pa da svi igrači pokažu da u njima ima još košarkaškog znanja, ali i sportske drskosti. Jer, jedno je poraz kada pognute glave nestaneš sa terena, a nešto sasvim drugo kada isti napustiš visoko uzdignute glave.

Sa Rahimićem smo upravo tako i počeli razgovor za naš portal. Upravo zato, jer pred vikend kada u Skenderiji gostuje prvoplasirana Igokea, nije isto velike favorite dočekati kao razbijena voska koje je upravo primila 20 i više, ili tim koji je pružio žilav otpor protiv Mladosti kada je nakon velike borbe poražen sa 9 razlike.

"Nama je bilo jasno da su svi očekivali ubjedljiviji poraz. Čak i u Ligi 13 kada smo igrali zadnju u Mrkonjić Gradu već nakon 20 minuta je bilo 20 razlike za njih. Kada se dogodila smjena trenera, otprilike na početku ove sedmice,  svi mi igrači smo sjeli sami u svlačionicu, pogledali se u oči te rekli sve što nas je u tom trenutku najviše bolilo. Uglavnom, zaključak je bio da nam se ne smiju događati katastrofalni porazi, da sve to sebi, kakva god bila situacija na tabeli više ne smijemo priuštiti. Zašto bi nas neko "lupao" 20-30 razlike kada ipak posjedujemo kakav-takav kvalitet", govori Bosnin centar i najbolji igrač Rahimić i nastavlja.

"Isto to smo ponovili i u svlačionici prije nego što ćemo izaći na parket dvorane u Mrkonjiću. I vidjeli ste sve, utakmica je bile u egalu čitavo vrijeme. Igrali smo hrabro, ali kada je trebalo prelomiti utakmicu uvijek su igrači trenera Sladojevića odlično pogađali za tri poena, ukupno su imali 13 pogođenih trica. Bocka, koji inače i nije neki nevjerovatni šuter gađa 4 trice a od toga dvije preko ruke. Mi smo imali čak i dosta otvorenih šuteva, pred kraj utakmice kvarimo prosjek, ali to je već naš stari problem".

Sada u goste dolazi sastav Igokee čiji bi igrači uskoro mogli zaboraviti kada se posljednji poraz uopšte i dogodio. Pet od pet, to je njihov skor do sada i naravno da nije tajna ko je u ovom trenutku apsolutni favorit. Da li će Bosna opet igrati zonu što i nije toliko loša zamisao. Kraj utakmice vjerovatno dočekate odmorniji?

"Definitivno nije loša zamisao. Činjenica je da Damjanović i ja trebamo tih deset minuta koje nam na kraju zbog nedostatka snage i nedostaju. Zimića nema i to je problem. Rotacija postaje nedovoljna ili je uopšte nema. Da budem iskren nisam niti doveden da igram po 35 minuta. Upravo zato smo i igrali zonu. Svi smo bili mnogo svježiji i zato smo se tako i držali u igri. E sad, protiv Igokee? Mislim da je  ustvari najbitnije odigrati borbeno i fokusirano. Imamo samo jednu pobjedu, poraz protiv Čapljine, par teških poraza, ali ponavljam, ne smijemo dozvoliti da se brukamo. To je ono što je najvažnije", kategoričan je Rahimić koji je u dosadašnjem dijelu Lige 6, zbog dobrih partija u velikoj borbi za MVP-a ovog drugog dijela prvenstva. Trenutno je na drugom mjestu (VAL,18.4) iza Donnella Harveya (VAL, 19.8), protivnika sa kojim će zasigurno voditi veliku borbu pod koševima.

"Trudićemo se da košarkaška predstava bude što kvalitetnija. U nastavku su nam potrebne pobjede u gostima, recimo Borac, Čapljina. Kod kuće, pobjeda protiv Širokog bi bila izuzetno bitna. Mislim da su oni po kvaliteti ipak ispod Igokee. Dok ima nade mi ćemo se boriti", razmišlja na kraju ovog razgovora košarkaš Bosne Dženan Rahimić.

Dakle sutra sa početkom u 20 sati veliki praznik košarke u Dvorani 1 KSC Skenderija kada Bosna dočekuje NLB ligaša Igokeu. Gostuje tim Slobodana Klipe koji je zube pokazao čak i klubovima iz Euro lige. Sigurni smo da Igokea ne želi trening utakmicu. Ustvari, treninga neće i ne može biti. Ipak su se Rahimić i kompanija nešto i dogovorili u "toj" svlačionici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije