Domaći timovi negostoljubivi u Ligi 12

Liga 12

Domaći timovi negostoljubivi u Ligi 12

Midhat Šljivak

Košarkaši Čapljine savladali su večeras na svom parketu ekipu Posušja 81:71 u susretu 18. kola Lige 12.


U veoma uzbudljivoj utakmici pobjednik je riješen tek u zadnjoj dionici. Na poluvremenu je Posušje imalo prednost od sedam poena 42:35, ali u nastavku Čapljina mnogo bolja.  Uspjeli su okrenuti susret u svoju korist, te na kraju slaviti pobjedu od deset razlike.

Nemanja Kovačević je predvodio Čapljinu sa 24 poena u ovom susretu, a kod Posušja Ivan Baković je ubacio 25 poena.

Mladost iz Mrkonjić Grada je ubjedljivo na svom parketu savladala Vardu 77:59. Gosti su samo u prvoj četvrtini bili konkurenti, a ostatak utakmice je u potpunosti pripao domaćim košarkašima koji su na kraju ubjedljivo slavili pobjedu.

Igor Bjelić je u pobjedničkom timu ubacio 16 poena, a kod Varde je Jošilo bio dvocifren sa 10 poena.

Ubjedljivu pobjedu je upisao i Zrinjski nad ekipom Leotara 72:54. Domaće je do pobjede predvodio Boris Lalović sa 19 poena, a  za goste je Šakotić ubacio 15 peona.

Radnik iz Bijeljene je također slavio domaću pobjedu i to nad Vogošćom 85:71. Borovčanin je predvodio Radnik sa 14 poena, dok je kod Vogošće Hot ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.