Domaćini maksimalno
Jana Vesela u duelu protiv Albe Torrens

FIBA Euroliga

Domaćini maksimalno

U prvim utakmicama četvrtfinala Eurolige za košarkašice sve pobjede su ostvarile domaće igračice. Spartak je bio bolji od Fenera, Wisla od Brna, Ekaterinburg od Košica, a Ros Casares od Halcon Avenide. Spartak je očekivano bio bolji od turskog prvaka Fenerbahcea sa 90:79. Iako krajnji rezultat to ne pokazuje, igračice moskovskog kluba su bile ubjedljive, a gošće su razliku smanjile u posljednjih deset minuta kada je došlo do opuštanja igračica Spartaka.

Diana Taurasi je ovaj put preuzela na sebe šutersku odgovornost tako da je izostao njen odbrambeni učinak. Najbolja svjestka igračica je postigla 28 poena, od čega pet trica. Veliku pomoć je imala u Sylviji Fowles koja je upisala 18 poena i 12 skokova. Razlog loše igre Fenera leži u Penny Taylor koja je ubacila samo 4 poena, a najbolje su bile Nicole Powell sa 25 i Nevriye Yilmaz sa 22 poena. Sjajnom igrom od početka do kraja utakmice igračice Ekaterinburga pregazile su Angels Košice rezultatom 81:56. Odličnu utakmicu je odigrala Candace Parker koja je upisala 21 poen i 14 skokova. U redovima Košica prvo ime bila je Candice Dupree sa 13 poena i 14 skokova. Odličnu utakmicu su odigrali Wisla Pack i Brno (78:74). Gošće su vodile većim dijelom utakmice, ali su igračice Wisle posljednjih deset minuta dobile sa 22:12 i tako preokrenule rezultat u svoju korist. Janell Burse i Ewelina Kobryn su ostvarile double-double učinak, prva 18 poena i 12 skokova, druga 18 poena i 11 skokova. 18 poena je upisala i Castro Marquesdok su Viteckova sa 22 i Jelena Škerović sa 20 poena bile najbolje kod Brna. Od španskog derbija između Ros Casaresa i Halcon Avenide se očekivala velika neizvjesnost, ali od toga nije bilo ništa. Domaće igračice su upisale sigurnu pobjedu sa dvadeset četiri poena razlike (74:50). Belinda Snell je sa 21 poenom bila najefikasnija kod Casaresa, a Le'Coe Willingham je kod Avenide postigla 17 poena. Rezultati: Spartak Moskva – Fenerbahce 90:79 Ekaterinburg – Košice 81:56 Wisla Pack – Brno 78:74 Ros Casares – Halcon Avenida 74:50

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije