Domercant i Hukić donijeli pobjede

Lega Basket

Domercant i Hukić donijeli pobjede

Vikend iza nas bio je rezervisan za početak nove košarkaške sezonu u talijanskoj Legi Basket. Klubovi naših predstavnika Domercanta i Hukića, Montepaschi i Benetton nalaze se među velikim favoritima, a to su u prvom kolu u pokazali.

Montepaschi je novu sezonu počeo onako kako je završio i prošlu, u velikom stilu. U Sieni je pao Napoli sa 87:48, a ponajbolji igrač Montepaschija bio je Henri Domercant sa 16 poena. Više od njega jepostigao samo David Hawkins, koji je ubacio 17. Kod Napolija najbolji igrač bio je Kevin Kruger sa 15 poena.

Nakon što su se oprostili od Eurolige igrači Benettona su se vratili svojoj stvarnosti i igranju Lege Basket. U pobjedi kod Cantua rezultatom 72:68 odličnu utakmicu je odigrao Jasmin Hukić koji je ubacio 17 poena i bio je najbolji igrač svoga tima. Prvo ime Cantua bio je Nicolas Mazzarino sa 14 poena.

Lottomatica je u Rimu bila bolja od novog prvoligaša Cremone sa 94:79, a sjajnu partiju pružio je Ibrahim Jaaber koji je ubacio 28 poena. Najbolji igrač Cremone bio je Gary Forbes sa 23 poena.

Jedan od najvećih talijanskih, ali i evropskih klubova, Varese, konačno se vratio u elitni rang talijanske košarke. Već u svom prvom nastupu pružili su odličnu igru pobijedivši AJ Milano rezultatom 73:66. S 33 koša i 13 skokova Slay Ronald bio je najbolji igrač Varesea, dok je kod Armanija najbolji bio Morris Finley s 28 poena.

Sarajlija Dušan Vukčević je u pobjedi svog Vurtusa nad Montegranarom 76:68 bio ponajbolji igrač svog tima. Vukčević je za tim iz Boogne postigao 12 poena i 4 skoka. Bolji od njega u pobjedničkom timu bili su Hurd sa 15 i Fajardo s 14 poena. Kod gostiju najbolju partiju pružio je Greg Brunner s 19 poena.

Rezultati:

Varese- AJ Milano 73:66
Montepaschi – Napoli 87:48
Cantu – Benetton 68:72
Lottomatica – Cremona 94:79
Montegranaro – Virtus Bologna 76:68
Ferrara – Teramo 90:83
Caserta – Biella 77:68
Avellino – Scavolini 88:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.