Domercant i Ikonić prošli među osam
Henry Domercant

Eurochallenge cup

Domercant i Ikonić prošli među osam

M. Maksimović

Pobjedom protiv Pinar Karsiyake 86:81, ekipa Krke Gorana Ikonića je izborila plasma u četvrtfinale Eurochallenge kupa. Uz Krku to je ranije osigurao Spartak iz St.Petersburga Henryja Domercanta, a njima su se pridružili Lukoil, Gravelines, Ventspils i Ostende.

Krka je na početku posljednje četvrtine imala 72:54, ali su gosti tri minute prije kraja došli na -4.Sa linije slobodnih bacanja poentirali su dva puta Murić, tri pura Krivec, što je bilo dovoljno za pobjedu.U ekipi Krke strijelci su bili ravnomjerno raspoređeni, četvrti je bio Goran Ikonić sa 11 poena za 22.minute, po 13 su postigli Pavič i Balažič.U turskoj ekipi Smith je utakmicu zaključio sa 18 poena, Holston sa 16.

Spartak je peti pobjedu u drugom krugu ostvario protiv Lukoila 86:80. Prvi strijelac domaće ekipe  bio je Patrick Beverley sa 24 poena, Domercant je utakmicu zaključio sa 12 poena za 17 minuta. Lukoil i pored poraza ide u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.