Domercant ponovo slavio
Još jedna dobra partija Henryja

Lega Basket

Domercant ponovo slavio

U utakmicama drugog kola Lege Basket klubovi naših igrača Domercantov Montepaschi i Hukićev Benetton su upisali nove pobjede. Domercant je odigrao vrlo dobru utakmicu, dok Jasmin Hukić nije igrao za svoj Benetton.

U derbiju kola Benetton je bio bolji od Lottomatice sa 92:85. Jasmin Hukić je bio na popisu igrača, ali nije ulazio u igru, razlog nepoznat. Najbolji igrač Hukićeva tima bio je Gary Neal koji je ubacio odličnih 30 poena, a odličnu partiju je pružio i hrvatski reprezentativac Sandro Nicević sa 19 poena i 11 skokova. Kod Rimljana je najbolji bio Ibrahim Jaaber sa 32 poena.

Montepaschi je novu pobjedu upisao u Pesaru kod Scavolinija rezultatom 80:67. Henri Domercant je postigao  11 poena, a najbolji igrač Montepaschija bio je Ksistof Lavrinovič sa 19 poena. Kod Scavolinija je prvo ime susreta bio Michael Hicks sa 17 poena. Očigledno je bilo da je trener Montepaschija Simone Pianigiani odmarao igrače za početak sezone u Euroligi.

Armani Jeans Milano je na svom parketu bio bolji od Ferrare sa 71:66. Kod Euroligaša su najbolju partiju pružili Alex Acker i Marijonas Petravicius sa po 14 poena, dok je jedina svjetla tačka gostiju bio Anthony Grundy sa 23 poena.

U ostalim utakmicama nije bilo nekih velikih iznenađenja. Teramo je bio bolji od Varesea, kao i Biella protiv Virtusa. Cremona i Cantu su igrali produžetak u kojem su više sreće imali igrači Cantua.

Rezultati:

Benetton – Lottomatica 92:85
Scavolini – Montepaschi 67:80
AJ Milano – Ferrara 71:66
Teramo – Varese 84:58
Biella – Virtus Bologna 79:76
Montegranaro – Caserta 86:84
Napoli- Avelino 58:82
Cremona – Cantu 103:104

Poredak: Benetton, Montepaschi i Teramo 2-0 .......Napoli, Cremona i Scavolini 0-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.