Domercant slavio, Ikonić izgubio
Spartak ide prema Final Fouru

Drugo kolo TOP - a 16 Eurochallenge cupa

Domercant slavio, Ikonić izgubio

M. Maksimović

Jedine dvije ekipe bez poraza nakon dva kola TOP-a 16 FIBA Eurochallenge cupa su Spartak Henryja Domercanta i Oostende Veselina Petrovića.Spartak je prošao neugodno gostovanje u Sofiji, pao je Lukoil 63:71, dok je Oostende savladao kući Lokomotiv Kuban 80:71.

U Sofiji je utakmica bila očekivano otvorena do kraja. Tri minute prije kraja Spartak je imao pola koša prednosti, a onda su Domercant dvicom i Ponkrashov tricom prelomili utakmicu,domaćini su tri minute ostali bez poena. Domercant je predvodio Spartak sa 23 poena, 4 skoka i 3 asista, dok je Ponkrashov ubacio dva poena manje.U domaćoj ekipi su tri igrača bila dvocifrena, najviše 16 poena je ubacio Stojanovski.

U istoj grupi I je Maccabi Haifa u gostima nadigrao Barak Netanyu 73:80. Među najboljima u gostujućoj ekipi je bio Boris Rothbart, nekadašnji centar Borca sa 17 poena i 6 skokova. Rothbart se rodio u Sarajevu pod imenom Boris Kajmaković.

Krka Gorana Ikonića se nije proslavila u Turskoj, Pinar Karsiyaka je na krilima dvojca Stanojević (23) - Holston (22) bila ubjedljiva 94:74.Ikonić je igrao 30 minuta te je za to vrijeme postigao 9 poena uz 4 skoka i 6 asistencija.

U grupi L je Oostende upisao drugu pobjedu, ovaj put je savladan Lokomotiv Kuban 80:71. Veselin Petrović je utakmicu zaključio sa 4 poena, 2 skoka, 2 asistencije, a igrao je 18 minuta. Domaćini su imali Williama Thomasa koji je uništio goste sa 26 poena i 7 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.