Dominacija Jordana i Paula, Westbrooka i Ibake
Foto: EPA

NBA liga

Dominacija Jordana i Paula, Westbrooka i Ibake

Midhat Šljivak

Nakon nekoliko dana pauze zbog All-Star utakmica u noći s četvrtka na petak nastavljena je NBA sezona. Odigrane su dvije utakmice u kojima su slavile ekipe Oklahome i Los Angeles Clippersa.

Sjajan meč u Staples Centru su odigrali Los Angeles Clippersi i San Antonio Spursi. Domaći su na kraju slavili sa 119:115.

Susret je donio dosta preokreta. Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su bili bolji, ali u samom finišu utakmice bolje se snalazi tim Doca Riversa, koji je na kraju stigao do pobjede.

Fantastičnu noć je imao centar Clippersa DeAndre Jordan. Ubacio je 26 poena uz 18 skokova, isti broj poena je imao i Jamal Crawford, dok je double-double učinak od 22 poena i 16 asistencija imao Chris Paul.

Na drugoj strani nezaustavljiv je bio Tim Duncan sa 30 poena i 11 skokova.

Mnogo manje neizvjesnosti ponudio je meč Oklahome i Dallasa (104:89).

Oklahoma je dominirala tijekom kompletnog meča. Vodili su uvjerljivo od prve do zadnje minute, te su usprkos lošoj noći Kevina Duranta (12p) stigli do pobjede.

MVP All-Star meča Russell Westbrook je briljirao sa 34 poena, a nevjerovatan je nastup imao i Serge Ibaka sa 21 poenom i 22 skoka.

Na drugoj strani je Dirk Nowitzki ubacio 14 poena.

NBA, četvrtak:

LA Clippers - San Antonio 119:115 (Jordan 26p, 18sk / Duncan 30p, 11sk
Oklahoma - Dallas 104:89 (Westbrook 34p / Nowitzki 14p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije