Dominacija Nurkića i Lillarda u novoj pobjedi Trail Blazersa
Portland izgleda dominantno i biće žestok rival velikim favoritima

Novi double-double bh. centra

Dominacija Nurkića i Lillarda u novoj pobjedi Trail Blazersa

Midhat Šljivak

Portland Trail Blazersi slavili su kao gosti kod New Orleans Pelicansa 103:107 uz fantastične partije dua Jusuf Nurkić-Damien Lillard.

Otvaranje meča nije slutilo dobru noć za Portland. Pelicansi su veoma brzo otišli na plus devet, a prednost su održavali tokom kompletnog prvog poluvremena i na pauzi su imali tri poena prednosti, 49:46.

Tokom trećeg perioda domaći u nekoliko navrata odlaze i na plus 11, ali Trail Blazersi niti u jednom trenutku nisu odustajali. U posljednju četvrtinu ulaze sa minus četiri (75:71), da bi na krilima Nurkića i Lillarda Portland na kraju stigao do velikog preokreta.

Sjajni duo tima iz Oregona nezaustavljivo je jurio ka novom trijumfu, nije na drugoj strani ništa sam mogao Anthony Davis i na kraj pobjeda odlazi u ruke Trail Blazersa rezultatom 103:107.

Još jedno fantastično NBA večer imao je Jusuf Nurkić. Za 30 minuta na parketu imao je double-double učinak od 21 poena i 10 skokova, a pogodio je 10 od 14 šuteva iz igre.

Nurk je dodao još i četiri blokade, a od njega je u Trail Blazersima efikasniji bio samo Damien Lillard sa 41 poenom.

Anthony Davis je na drugoj strani ubacio 36 poena, uhvatio je 14 lopti uz šest blokada i četiri asistencije. Jrue Holiday je imao triple-double učinak od 21 poena i po 11 skokova i asistencija.

Top Komentari

Zoilomas
jednostavno zivotinja
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi