Dominacija Zeničanki nastavljena

Novi trofej

Dominacija Zeničanki nastavljena

D. Kurbegović

Ovog vikenda u zeničkoj Areni održana je završnica Kup-a za žene u košarci. U finalu su se sastale dvije najbolje ekipe u našoj zemlji, KŽK Čelik i sarajevski Play Off. Zeničanke su posljednje dvije godine dominantne u ovome sportu jer su po dva puta uzastopno osvojile prvenstvo i Kup.

Od prve minute izabranice trenera Slobodana Kecmana izgledale su dosta motivisano i agresivno na terenu, to je vjerovatno i do odluke KSBiH da im ne dozvole igranje završnice u domaćoj ligi, pa su Zeničanke danas željele pokazati cjelokupnoj javnosti da su s razlogom najbolji klub u našoj državi, te da će njihovo ne igranje domaćeg prvenstva biti veliki udarac za žensku košarku u BiH.

Sjajno su Zeničanke odigrale prvu četvrtinu zahvaljujući Tamari Kapor i Aidi Kalušić, već nakon prvog perioda bilo je jasno ko je danas bolja ekipa, na kraju prvog perioda bilo je 25:12 za Čelik. U drugoj četvrtini ekipa iz Sarajeva je odigrala malo bolje u odbrani, ali ipak nedovoljno da smanje prednost domaćih košarkašica. Na kraju prvog poluvremena rezultat je glasio plus 15 poena razlike 41:26 za Zeničanke.

Nakon odmora u trećem periodu igralo se dosta tvrdo i izjednačeno, domaće su održavale prednost zahvaljujući sjajnoj igri Nataše Popović u odbrani, te brzim i lakim poenima u napadu Aldijane Iriškić i Tamare Kapor. Nakon trećeg perioda rezultat je glasio 57:43 za Čelik.

U posljednjoj četvrtini ekipa iz Sarajeva nije uspjela napraviti preokret, te su domaće košarkašice treći puta uzastopno i ukupno peti put u svojoj historiji osvojile trofej pobjednika Kupa naše zemlje. Konačni rezultat glasio je 76:61 (25:12, 16:14, 16:17 i 19:18).

Najbolje igračice u pobjedničkoj ekipi bile su: Tamara Kapor sa 22 poena i šest asistencija, Aida Kalušić je imala 20 poena i sedam skokova, Aldijana Iriškić je dodala 17 poena, dok je sjajna bila i Nataša Popović sa 13 poena, 17 skokova i pet blokada.

U redovima ekipe iz Sarajeva Anđela Delić je imala 15 poena i šest asistencija, dok je Nikolina Babić imala 14 poena i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi