Donald Copeland umjesto Baileya u Bosni
Donald Copeland u dresu Turowa (sa loptom)

Prvi izbor u Turowu, drugi u Bosni

Donald Copeland umjesto Baileya u Bosni

Nakon što je Bryan Bailey u posljednjem trenutku otkazao svoj dolazak u Sarajevo, uprava KK Bosna bacila se u potragu za zamjenom, a da bi je našli nisu morali daleko tražiti. Donald Copeland, Balieyev prošlogodišnji saigrač iz Turowa, potpisao je ugovor sa KK Bosna ASA BH Telecom.

Copeland je u prošloj sezoni bio prvi izbor trenera Saše Filipovskog, dok je Bailey priliku dobio i iskoristio tek nakon što je Copelanda povreda udaljila sa terena. U prošloj sezoni, novi Bosnin igrač imao je vrlo dobre statistike, 13 poena po susretu u Eurocupu i 12,3 u poljskoj ligi u nešto manje od 25 minuta po susretu.

Potpisom ugovora sa Copelandom Bosna je popunila upražnjeno mjesto na poziciji playmakera, a Amerikanac bi u Sarajevo trebao sletjeti večeras i biti spreman za susret sa Heliosom koji se igra već u utorak.

Donald Copeland nakon Seton Hall koledža gdje je imao prosjek veći od 16 poena po susretu, karijeru je nastavio u Francuskoj, tačnije u Paris Basketu odakle je preselio u Puerto Rico, u Gigantes de Carolina. Iz Južne Amerike, Copeland se vratio u Evropu i u dresu Polpharme u sezoni 2007/08 bio prvi strijelac i drugi asistent poljske lige, te dobio poziv za All Star utakmicu sa najviše glasova publike za ekipu “Sjevera”. Laka ruka i dobar prodor Copelanda nisu prošli neopaženo kod slovenskog trenera Saše Filipovskog koji je insistirao na njegovom dolasku u Turow za koji je igrao u prošloj sezoni.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.