Dončić Dallasu donio majstoricu, kraj za Embiida i Hardena

Play-off NBA lige

Dončić Dallasu donio majstoricu, kraj za Embiida i Hardena

E. Škorić

U noći sa četvrtka na petak odigrane su dvije utakmice NBA lige.

Miami Heat je slavio sa 99:90 u gostima kod Philadephije, te je tako s ukupnih 4:2 prošao u polufinale play-offa, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Boston Celtics - Milwaukee Bucks.

Kroz cijelu seriju su Embiid i Harden izvan ritma, u potpunoj nemoći, a bez najboljih njih ovaj tim nema apsolutni nikakvu šansu protiv Miamija, koji je na krilima Butlera sinoć završio posao. Butler je ubacio 32 poena uz osam skokova. Strus je dodao 20 poena uz 11 skokova, a dvocifreni su još bili P.J. Tucker sa 12, Adebayo i Herro sa po 10 poena.

U duelu Dallas Mavericksa i Phoenix Sunsa gledaćemo majstoricu, nakon što je Dallas sinoć na svom parketu slavio sa 113:86, izjednačivši seriju na 3:3.

Ko drugi nego Luka Dončić. Slovenac je ubacio 33 poena uz 11 skokova i osam asistencija te je bez ikakve sumnje najzaslužniji što Mavsi i dalje imaju priliku da odu u polufinale. Doprinos pobjedi dao je i Bullock sa 19 poena, Brunon je ubacio 18, a Dinwiddie 15.

Na suprotnoj strani Ayton je došao do double-doublea učinka sa 21 poenom i 11 skokova, dok je Devin Booker ubacio 19 poena uz osam skokova, a Chris Paul 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije