Dončić i Bogdanović predvode Tim Svijeta
NBA All Star vikend privlači pažnju gledalaca širom svijeta, a osim glavne utakmice najvećih zvijezda, tu je mnogo toga što će gledaoce držati pored ekrana (Foto: EPA)

Određeni igrači za Rising Stars Challenge

Dončić i Bogdanović predvode Tim Svijeta

M. Šljivak

Tradicionalni meč zvijezda u usponu NBA lige biće odigran i na narednom All Star meču u Charlotteu.

Tim Svijeta igraće protiv igrača iz Sjedinjenih Američkih Država, a na obje strane su itekako velike NBA zvijezde.

Tako će "Svijet" predvoditi Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, a tu će biti i još dobro poznatih imena i NBA zvijezde koje se u najjačoj ligi svijeta vode kao stranci.

Barem prema imenima "Svijet" bi mogao biti i blagi favorit u ovom meču. SAD raspolažu odličnim rosterom, ali ono što nas očekuje je sasvim sigurno velika zabava i mnogo dobrih poteza pod obručima.

NBA All Star vikend je na rasporedu od 15. do 17. februara, a pored ove utakmice i susreta svih zvijezda, gledaćemo kao i uvijek zakucavanja, tamičenje u šutiranju trojki i takmičenje u vještinama.

LeBron kapiten Zapada, Giannis Istoka

Startne petorke su izabrali navijači svojim glasovima, predstavnici medija i igrači, a po prvi put u karijeri Zapadnu konferenciju će predvoditi LeBron James.

On će biti kapiten Zapada na All Star meču, a društvo u petorci će mu praviti Steph Curry, James Harden, Kevin Durant i Paul George.

S druge strane, kapiten Istoka je Giannis Antetokounmpo, a društvo mu u petorci prave Kawhi Leonard, Kyri Irving, Joel Embiid i Kemba Walker.

Oba tima imaće po sedam rezervnih igrača čija će imena uskoro biti poznata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi