"Dončić? Ništa posebno"

Legendarni Janez Rajgelj tvrdi

"Dončić? Ništa posebno"

Edmir Škorić

Luka Dončić ne prestaje impresionirati igrama u dresu Real Madrida, pa je sve češće glavna košarkaška tema na Starom kontinentu.

Nakon još jedne dobre partije protiv Barcelone, koju je Real u El Clasicu lagano savladao, o Dončiću se ponovo priča na sva zvona, ali Janez Rajgelj, bivši direktor Olimpije i "drugi otac" mnogih uspješnih slovenačkih košarkaša, nije pretjerano impresioniran Lukom.

"Ništa posebno me ne impresionira. Znalo se i prije da će biti izuzetan igrač, a to sada potvrđuje. Obzirom kakav je bio talent, ovo je sve što radi sasvim normalna stvar. Trojka protiv Barcelone? Slučajnost i sreća", komentarisao je Rajgelj.

"U svakom slučaju, on može da ode u NBA ligu samo ako je fizički potpuno spreman, ali treba još da ojača i ne samo fizički. NBA je priča za sebe, uspjet će samo ako bude stoposto spreman da radi i da bude predan do kraja. Ako bude više mislio o djevojci, onda bi stvari mogle da budu komplikovanije", istakao je.

Može li nadmašiti Dražena Petrovića?

"Dražen je bio izuzetan igrač, iako je naprimjer Krešimir Ćosić s prostora bivše Jugoslavije bio još važniji od njega, ali poređenja među generacijama su besmislena i izbjet ću to pitanje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi