Dončić počeo 'zavrašavati karijere' po NBA ligi: Prvi stradao košarkaš Miamija

Kakav potez mladog Slovenca

Dončić počeo 'zavrašavati karijere' po NBA ligi: Prvi stradao košarkaš Miamija

Da slovenski košarkaš Luka Dončić igra fenomenalnu debitantsku sezonu u NBA ligi više nije neka vijest, ali uvijek je zanimljivo vidjeti kako bruka daleko starije i iskusnije kolege u najjačoj ligi svijeta.

On je sa svojim Dallas Mavericksima sinoć gostovao kod Miami Heata te je zabilježio 19 poena uz osam skokova i sedam asistencija. Ipak, to nije bilo dovoljno Dallasu koji je izgubio 105:99.

Ipak, Dončić je bio u centru pažnje i to posebno u jednom napadu kada je propisno obrukao Jamesa Johnsona. Dončić je jednim driblingom bacio na pod 32-godišnjeg kolegu koji je imao sreće što se u ovoj situaciji nije povrijedio.

Pogledajte i sami u video prilogu kako je to izgledalo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi