Dončić prestigao Kidda na prvom mjestu po broju "triple-double" učinaka u Mavericksima

Mladi Slovenac se ne zaustavlja

Dončić prestigao Kidda na prvom mjestu po broju "triple-double" učinaka u Mavericksima

Mladi slovenački košarkaš Luka Dončić ne prestaje oduševljavati svojim partijama na NBA parketima.

Dončić je noćas u tešku pobjedu nad New Orleans Pelicansima ugradio 30 poena, 17 skokova i 10 asistencija što mu je donijelo novi ovosezonski triple double učinal. 

Dončić je i noćas srušio još jedan rekord, doduše "samo" na klupskoj razini. Ovaj triple double Luki je bio 22. u njegovoj mladoj karijeri što mu je bilo dovoljno da na prvom mjestu vječite liste Dallas Mavericksa prestigne legendardnog playmakera Jason Kidda koji je za ovu franšizu nastupao od 1994-1996 nakon čega je tradeovan u Phoenix Sunse. 

Kada se zna da je ovom košarkašu samo 21 godina čovjek ne može da se ne zapita o kakvim će se brojkama raditi kad svoju karijeru bude privodio kraju.

Top Komentari

makelele
A sta je sa sezonom 2011 kad su Mavsi osvojili NBA naslov za Jasonom Kiddom?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi