Dončić već sutra na parketu?

Ekspresan oporavak sjajnog Slovenca

Dončić već sutra na parketu?

Admin Čaušević

Potpuno drugačije od predviđeng Luka Dončić je već blizu povratka na parket.

Dončić je prije dvije sedmice povrijedio zglob, očekivalo se da neće igrati do januara, međutim sjajni Slovenac se vraća prije očekivanog.

Možda i najbolji mladi košarkaš svijeta je trening u utorak odradio bez ikakvih mjera predostrožnosti te će konkurisati za susret sa San Antonio Spursima.

Prognozirano je da pauzira mjesec, a već bi u čevrtak mogao zaigrati protiv ekipe iz Teksasa što je potvrdio i trener Mavericksa, Rick Carlisle.

"On je bolje iz dana u dan. Ne znam šta će biti u četvrtak, ali sigurno je da će imati šanse da zaigra. Dobro mu ide, vidjet ćemo kako će se osjećati sutra (srijeda) i u četvrtak, ali stvari definitivno izgledaju bolje", kazao je Carlisle.

Dončić u dosadašnjem dijelu sezone u prosjeku bilježi po 29.3 poena, 9.6 skokova i 8.9 asistencija te će ukoliko ovako nastavi sigurno biti u konkurenciji za MVP nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije