"Dončićeva medalja s Eurobasketa se raspala"
EPA

Kaže njegov bivši saigrač iz reprezentacije

"Dončićeva medalja s Eurobasketa se raspala"

Luka Dončić danas je, bez dvojbe, svjetska košarkaška zvijezda. Partije koje pruža u dresu Dallasa malo koga ostavljaju ravnodušnim, a ništa drugačije nije bilo ni dok smo ga gledali na evropskim parketima.

Do NBA lige dovele su ga sjajne partije u Real Madridu s kojim je osvojio i Euroligu, a briljirao je i u dresu reprezentacije Slovenije, naročito na Eurobasketu na kojem se okitio zlatom.

I dok pojedini Dončićevi saigrači iz te generacije čuvaju medalju kao 'oči u glavi', njegova više nije u izvornom obliku. Barem ako je suditi prema onome što je u intervjuu za Sportal ispričao tadašnji saigrač Saša Zagorac.

"Te uspomene s Eurobasketa je nemoguće izbrisati. Medalju sam dao majci. Vjerovatno ne bi dugo preživjela da je ostala u blizini djece. Doživjela je svašta, od toga da je kćerka vuče po asfaltu poput psa na uzici do drugih različitih igara. Sva je izgrebana, ali to je čini jedinstvenom", rekao je Zagorac, pa se osvrnuo na Dončića.

"Nećete vjerovati, ali koliko znam, njegova medalja se raspala", dodao je Zagorac koji je prije nekoliko dana objavio kraj karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti