Đorđević i Bavčić prihajali u Olimpiju
Edin Bavčić u vrijeme dok je nosio dres Bosne

Slovenački prvak se pojačava

Đorđević i Bavčić prihajali u Olimpiju

KK Union Olimpija, prvak Slovenije i član Eurolige, doveo je u svoje redove Dušana Đorđevića i Edina Bavčića.

Đorđević je proteklu sezonu proveo u Bosni ASA BHT sa kojom je osvojio sedmo mjesto u NLB ligi i Kup BiH, dok je Bavčić igrao u Kepezu (Turska) i Kelnu (Njemačka).

Jurij Zdovc, trener popularnih „zmajčeka“ odlično poznaje Bavčića sa kojim je u sezoni 2007/08. osvojio poljednju titulu prvaka BiH za klub iz Hamze Hume 2.

Nakon proslave naslova, obojica su spakovala kofere s tom razlikom što je Zdovc otišao u Ljubljanu, a Bavčić u Antaliju, u sastav Kepeza koji je tada trenirao Sabit Hadžić.

U drugom dijelu protekle sezone Bavčić je bio najbolji igrač Kelna i nakon povratka u BiH sitgle su mu brojne ponude za nastavak karijere.

Interes za Đorđevića pokazivala je i Crvena zvezda i nije tajna da ga je Svetislav Pešić želio u svojim redovima po svaku cijenu.

Bosna nije željela na polusezoni pustiti svog pouzdanog playa (drugi po asistencijama u NLB ligi), ali se potpisom Zlatka Jovanovića situacija promijenila i Đorđeviću se  otvorila mogućnost odlaska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti