Dorell Wright otišao u Rusiju

Potpisao za Lokomotiv

Dorell Wright otišao u Rusiju

M. Šljivak

Američki košarkaš Dorell Wright (32) novi je član Lokomotiv Kubana.

Nekadašnji košarkaš Igokee odlučio je napustiti Brose Baskets i potpisao je jednogodišnji ugovor sa ruskim timom u kojem će tako nastaviti svoju evropsku avanturu.

Wright je na opšte iznenađenje stigao u Igokeu početkom prošle sezone. Pokazao je da se radi o mnogo većoj klasi igrača od ABA lige, pa je ubrzo otišao u Njemačku.

Tamo je ovaj košarkaš ubacivao 11.6 poena u Euroligi i 14.5 poena u Bundeslige, ali odlučio je da sreću potraži negdje drugo.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Sjajni krilni igrač je većinu karijere proveo u NBA ligi. Bio je i šampion 2006. godine sa Miami Heatom, a igrao je još za Golden State, Portland i Philadelphiju, a jednu sezonu je proveo u Kini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi