Double-double Jasmina Hukića
I Hukić se iživljavao nad Napolijevom djecom

Lega Basket

Double-double Jasmina Hukića

U utakmicama 23. kola Lege basket nije bilo većih iznenađenja. Benetton je iskoristio ovaj vikend za popravljanje koš razlike protiv Napolija (169:29), a Jasmin Hukić je upisao double-double učinak (24 poena, 10 skokova).

Pored Hukića s double-double učinkom su meč završili Augustin Fabi (31 poen, 11 skokova), Sandro Nicević (24 poena, 14 skokova) i Donatas Motiejunas  (32 poena, 20 skokova).

Nakon što je u prošlom kolu nakon dugo vremena doživio prvi poraz, Montepaschi se vratio pobjedama protiv Avellina (91:74). David Hawkins je sa 22 poena predvodio Montepaschi do pobjede, a Henry Domercant je imao 2 poena i 1 skok.

Dušan Vukčević je sa 7 poena i 3 skoka sudjelovao u pobjedi Bologne nad Casertom (74:67). Ovom pobjedom Bologna je došla na petu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.