Dragan Šakota: Neki od mojih košarkaša misle da nije mudro nastaviti sezonu

Trener Crvene Zvezde

Dragan Šakota: Neki od mojih košarkaša misle da nije mudro nastaviti sezonu

Još uvijek je neizvjesna sudbina košarkaške Eurolige kao i ABA regionalnog natjecanja. 

Dragan Šakota trener beogradske Crvene Zvezde u izjavi za Tanjug kazao je kako u njegovom timu ima dosta sekptičnih košarkaša tj. onih koji misle da nije mudro nastaviti aktualnu sezonu.

"Razgovaramo dosta preko telefona i izmjenjujemo poruke. Svi se pitamo šta će se dešavati dalje. Ovisno o situaciji, dosta njih, posebno stranih košarkaša su uplašeni i pitaju se da li je pametno uopće nastavljati sezonu" - kazao je Šakota.

Ovih dana vlasti u Srbiji dozvolile su treninge na otvorenom sa striktno određenim brojem sudionika koji mora sadržavati i liječničko osoblje. 

"Logično je da se svi prvo testiramo i uvjerimo da je sve spremno za treniranje. Nismo nikako sigurni šta će se dalje događati. Trenutno ne možemo trenirati u dvorani niti znamo hoće li se natjecanja nastavljati. Ako se budu nastavila trebat ćemo drukčije treninge" - rekao je 67-godišnji trener srbijanskog prvaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi