Dragičević jednu godinu u Albi

Dragičević jednu godinu u Albi

Bivši kapiten Crvene zvezde Tadija Dragičević novi je član berlinske Albe s kojom je potpisao ugovor na jednu sezonu.

Dragičević je zadnju polusezonu nakon odlaska iz Zvezde veoma uspješno igrao za rimsku Lottomaticu i sjajnim igrama je privukao pažnju mnogih velikih klubova, prije svih Caje Laboral i Unicaje, ali je Alba bila najbrža i u svoje redove dovela odličnog krilnog centra.

U Berlinu će Dragičević igrati skupa sa bivšim suigračem iz Zvezde Markom Marinovićem, koji je stigao iz Valencije, a s klupe će ga voditi Luka Pavičević, nekadašnji član šampionske generacije Jugoplastike.

"Prihvatio sam ponudu iz Berlina prvenstveno zbog trenera Luke Pavićevića sa kojim sam imao sjajnu saradnju u mladoj reprezentaciji, kada smo u Čehovu osvojili treće mesto u Evropi. Lottomatica je željela da me zadrži, ali klub iz Rima u narednu sezonu ulazi sa mnogo manjim budžetom. Sportski izazov je ogroman, pošto u kvalifikacijama za Euroligu igramo protiv Roana. Ako eliminišemo Francuze potencijalni rival nam je Hemofarm", rekao je Dragičević nakon potpisa ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti