Drama u AT&T Centru: Ginobili trojkom u posljednjim sekundama srušio Boston

Brez obzira na sjajnu partiju Irvinga Celticsi poražni

Drama u AT&T Centru: Ginobili trojkom u posljednjim sekundama srušio Boston

E. Ganibegović

Zanimljivu košarkašku predstavu su nam prikazali San Antonio Spursi i Boston Celticsi, u kojoj je ekipa Grega Popovicha stigla do tijesne pobjede rezultatom 105:102.

Prvih 12 minuta susreta su bolje odigrali gosti, koji su poslije prve četvrtine imali pet poena prednosti. Međutim u nastavku meča se budi domaći sastav predvođen Aldridgeom i uspjeva preokrenuti rezultat u svoju korist, 56:55.

Odmor je bolje došao Irvingu i društvu, koji su u trećoj dionici pokazali kvalitetniju košarku, te stigli do pet poena razlike.

Domaćini već u uvodnim minutama posljednje dionice stižu do poravnanja, i nedugo zatim prelaze u vodstvo, koje su održavali do zadnjih minuta susreta. Međutim gosti nisu dali da dođe do neke veće razlike, pa je utakmica odlučena u posljednjim sekundama.

Rezultat je na semaforu bio 102:102. Napad su imali Spursi, a stvari u svoje ruke je uzeo Manu Ginobili, koji je uspio pogoditi tricu za pobjedu njegove momčadi.

Kod pobjedničke ekipe sjajnu utakmicu odigrao je LaMarcus Aldridge s double-double učinkom od 27 poena i 10 skokova, dok je Irving na drugoj strani bio najbolji igrač s 36 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi