Drama u Železniku pripala FMP-u
Bajić je igru napustio na početku produžetka

Poraz Bosne nakon produžetka

Drama u Železniku pripala FMP-u

M. Skaka

Igračka kriza koja je pratila KK Bosnu tokom ove sezone, po svemu sudeći, stvar je prošlosti.

Studenti su nakon velike pobjede nad Zadrom u prošlom kolu (87:83), danas bili na pragu i prve ovosezonske gostujuće pobjede i to nad FMP-om, ali nisu imali snage da izdrže do kraja. Na gostujućem terenu izgubili su tek nakon produžetka sa 89:80 (72:72).

Studenti su ušli u takmičarsku formu kada je najvažnije, u finišu sezone regionalne lige i pred utakmice koje će odlučiti o prvaku BiH i učesniku NLB lige u narednoj godini. Međutim, nisu imali snage da nakon 45 minuta ostvare trijumf koji bi im skoro pa garantovao bijeg sa zadnjeg mjesta u NLB ligi.

Podsjetimo, i prošle sezone Studenti su sa FMP-om na gostujućem terenu odigrali produžetak, ali su se tada kući vratili kao pobjednici. Tada je nakon regularnih 40 minuta na semaforu stajalo 93:93, da bi Bosna pet aktivnih minuta kasnije slavila sa 105:110.

Današnji susret Bosna je otvorila jako loše. Pred kraj prve četvrtine na semaforu je stajalo 23:8 i činilo se da će to biti još jedno blijedo izdanje Sarajlija na strani. Međutim, nisu tako mislili Pašalić, Bajić i Đurasović koji već na startu drugog perioda vraćaju Bosnu u igru. Koš za koš, trpali su bordo igrači i na vbeliki odmor otišli sa solidnih 7 poena prednosti (32:29).

Nastavak je donio izjednačenu igru pod oba koša, a prednost bh. predstavnika polako se topila, sve do 35. Minuta kada Jerimić trojkom svoj tim dovodi na samo poen zaostatka (64:65), a Raduljica sa slobodnih bacanja FMP-u donosi prednost. U narednih pet minuta igralo se koš za koš uz veliku borbu za svaki pedalj terena. Par sekundi prije isteka regularnih 40 minuta Kojadinović staje na liniju za slobodna bacanja i pogađa samo jednom za 70:72, a na drugoj strani, uz zvuk sirene siguran je Raduljica pod košem i pogađa za izjednačenje.

U produžetak Bosna ulazi sa svim igračima, uz samo 4 prekršaja Rakočevića dok je FMP imao već dva isključena igrača, Lazovića i Protića. Međutim, domaći uz psihološku prednost nakon izborenog produžetka, mnogo bolje otvaraju dodatni period, a Bajić vrlo brzo pravi dva prekršaja i napušta igru ostavivši Studente sa samo jednim centrom koji nije smio praviti lične greške. Bila je to velika prednost za domaće koju nisu smjeli ispustiti. Već na pola produžetka FMP je imao +6 a do kraja i +9. Tačku na "i" stavio je Čović sa linije slobodnih bacanja i susret je okončan novim gostujučim porazom Bosne od 89:80.

Bolji od ostalih u bordo dresu bili su Jovanović sa 18 poena, te Kojadinović sa 17, dok je kod domaćih brilijantnu partiju odigrao Raduljica sa 30 poena i 13 skokova, a Jeremić je dodao 17 i Samardžiski 14 poena.

FMP – Bosna 89:80 (72:72)
(23:13, 9:26, 21:24, 19:9, 17:8)
ŽELEZNIK – Gledalaca: 400. Sudije: Siniša Herceg (CRO), Tonči Anzulović (CRO), Matej Špendl (SLO). Pet ličnih grešaka: Lazić, Protić (FMP), Bajić (Bosna).

FMP: Čović 8, Stefanović, Stamenković P., Stamenković S., Lazić 10, Raduljica 30, Protić 10, Musli, Jeremić 17, Samardžiski 14, Radetić, Milutinović.
BOSNA: Šehović 11, Sarajelija 2, Buza, Đurasović 5, Klinac, Bajić 8, Radonjić, Pašalić 9, Milošević 4, Kojadinović 17, Rakočević 6, Jovanović 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.