Dramatičan finiš pripao tuzlanskom Jedinstvu

Četvrtfinale Kupa BiH za košarkašice

Dramatičan finiš pripao tuzlanskom Jedinstvu

Poslije 45 minuta igre tuzlanske košarkašice uspjele su slomiti otpor Željezničara i u četvrtfinaloj utakmici Kupa BiH ostvariti pobjedu od 86:82.

Prva violina Tuzlanki bila je Azra Bećirović sa 25 poena, koja je na parketu provela svih 45 minuta baš kao i Mirela Bešić i Zdenka Kovačević. Irma Rahmanović je, također, postigla 25 poena, ali je zbog pet ličnih grešaka igru napustila u 36. minuti.

Trener Azur Sakić nakon utakmice je rekao kako bi ponovio istu taktiku, te da ne bi rotirao igračice koje su bile opterećene ličnim greškama.

No, njegovu taktiku je ovoga puta prozrela Vesna Bajkuša čije su košarkašice do posljednjeg napada u regularnom dijelu utakmice, šahovskim riječnikom rečeno, držale u šahu svoje protivnice. Za mat im je nedostajao samo jedan kvalitetan napad i završnica, ali je Dunja Prčić, najefikasnija igračica utakmice sa 27 poena, napravila grešku u koracima i podarila Tuzlankama dodatnih pet minuta.

U produžetku su Tuzlanke slomile otpor gošći, iako su bile lišene pomoći sestara Rahmanović. No, i Željezničar je ostao bez Anese Hamšić i Jelene Čulafić. Jedinstvo BHT je u tekućoj sezoni treći put savladalo Željezničar, a večerašnjom pobjedom izboren je plasman na final four Kupa BiH.
                                           
Fair - play nije mrtav
Početkom treće četvrtine ubilježili smo nesvakidašnji potez na našim parketima. Sudija Seid Nožinović gošćama je dodijelio loptu, ali je kapiten Željezničara Jelena Čulafić priznala da je posljednja igrala loptom. Jedinstvo BHT je organizovalo novi napad, a Čulafićeva potvrdila kako fair-play nije mrtav na našim prostorima.

Potez utakmice
Pozet večerašnje utakmice pripao je Dajani Bugarin i Dunji Prcić. Do kraja treće dionice ostale su dvije sekunde, a Bugarinova je bacila pas preko cijelog terena ka Prcićecoj koja je pored Irme Rahmanović postigla poene i odvele „Želju“ sa prednošću u posljednih deset minuta utakmice.

Sutkinja završila u Hitnoj pomoći
Perspektivna sutkinja iz Tuzle Dunja Kulović napustila je dovranu Mejdan sredinom posljednje četvrtine. Njoj je iznenada pozlilo, a prema posljednjim informacijama pomoć joj je ukazana u Službi hitne medicinske pomoći tuzlanskog Doma zdravlja. Susret su do kraja odsudili Faruk Ališehović i Seid Nožinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.