Drugi vezani poraz NY Knicksa, Netsi bolji od Clippersa

Teletović bez nastupa

Drugi vezani poraz NY Knicksa, Netsi bolji od Clippersa

A. Haznadarević

New York Knicksi su izgubili drugi uzastopni susret u novoj sezoni NBA lige. Ovoga puta bolji od Njujorčana bili su Houston Rocketsi, koji su na krilima Jamesa Hardena (33 poena) pobijedili sa 131:103.

U pobjedničkom timu zablistao je i Chandler Parsons koji je postigao lični rekord s 31 postignutim poenaom. Jeremy Lin je ubacio svom nekadašnjem timu 13 poena, uz sedam skokova i tri asistencije. U poraženom timu s rekordom sezone u vidu 37 poena bio je najbolji Carmelo Anthony. 

 

Los Angeles Lakersi izgubili su i četvrtu ovosezonsku gostujuću utakmicu. Memphis Grizzliesi su pobijedili kalifornijsku ekipu s 98:106, a najraspoloženiji u domaćem timu bio je  Rudy Gay  s 21 poenom. Mike Conley je dodao 19, Zach Randolph 17, a Marc Gasol 14 poena. Prva zvijezda Lakersa Kobe Bryant je je ubacio 14 od ukupno 30 poena u zadnjoj četvrtini. 

 

Denver je za na svom terenu postigao treću uzastopnu pobjedu savladavši Golden State Warriorse sa 102:91. Andre Iguodala je upisao rekord sezone s 29 poena od kojih je 20 postigao u drugom poluvremenu. U dresu Warriorsa najraspoloženiji je bio David Lee s 21 poenom i deset skokova. 

 

Treba spomenuti i da u posljednjem susretu Brookly Netsa, koji su savladali LA Clipperse sa 86:76, bh. reprezentativac Mirza Teletović nije dobio priliku.

 

Rezultati ostalih utakmica:

 

Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks 91:101 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 108:104 

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 108:100 

Detroit Pistons - Toronto Raptors 91:90 

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 97:104 

Phoenix Suns - New Orleans Hornets 111:108 (produžetak) 

Utah Jazz - Sacramento Kings 104:102 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 103:95

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti