Duel hodajućih tripl-doubleova
Foto: EPA

Westbrook i Harden još jednom priredili show

Duel hodajućih tripl-doubleova

Oklahoma je sinoć stigla do prve pobjede u play-off seriji protiv Houstona rezultatom 115:113, a sve oči su, kao i obično, bile uprte u Russella Westbrooka i Jamesa Hardena.

Dugo očekivani duel prvih kandidata za ovogodišnjeg najkorisnijeg igrača NBA lige i ovaj put je ispunio očekivanja. Bilo je interesantno do samog kraja, a ovaj put bek Oklahome je iz duela izašao kao pobjednik.

James Harden je, čak, nakon jednog promašenog slobodnog bacanja Westbrooka, nekoliko sekundi prije kraja, imao priliku šutem za tri poena obezbjediti pobjedu Rocketsima. Ipak, ovaj put se nije proslavio a Oklahoma je ovom pobjedom seriju ponovo učinila zanimljivom.

Harden je ubacio sjajnih 44 poena, podijelio šest asistencija i upisao šest skokova. 

S druge strane, Westbrook je ostvario sedmi play-off tripl-double u karijeri. On je postigao 32 poena uz 13 skokova i 11 asistencija, a ovom učinku je dodao i tri ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi