Duel starih rivala na “Pecari”
Bosna je bila bolja u finalu Kupa održanom nedavno u Mostaru

Liga 8 BiH za košarkaše, 2. kolo

Duel starih rivala na “Pecari”

Drugo kolo Lige 8 BiH donijeće duel starih rivala na “Pecari”. Široki Eronet ugostiće Bosnu ASA BHT (20 sati), ekipu sa kojom godinama vodi bitku za naslov prvaka naše zemlje i NLB ligu.

Za razliku od Lige 13 BiH i Final-four kupa u kojem su “studenti” nadigrali sastav iz Hercegovine, na “Pecaru” su u međuvremenu stigli novi igrači. Goran Vrbanc, Chester Mason, Hrvoje Puljko i Ivan Grgat dali su novu kvalitetu Širokobriježanima i širinu u igri čime su izmamili osmjeh na lice trenera Josipa Vrankovića.

“Najvažnije je da smo nadigrali Tuzlake što je jako važno uoči utakmice s Bosnom. Posebno mi je drago što se publika vratila u dvoranu, a upravo će nam ona dati snagu da protiv Bosne upišemo drugi trijumf”, istakao je Josip Vranković, trener Širokobriježana.

Meč 1. kola na “Pecari” posmatrao je i Bosnin strateg, Vlada Vukoičić pošto je njegova ekipa dan ranije (petak) igrala svoj meč protiv SL IAT Leotara.

“Široki je zaista pogodio sa pojačanjima i kad se to sve posloži biće jako neugodni. Naravno da je i Sloboda pokazala kvalitetu i onoga koga uhvate u lošem danu, a tu mislim na favorite, neće im biti lako. Čeka nas težak meč na ‘Pecari’, ali verujem u svoje izabranike”, rekao je Vukoičić.

Parovi 2. kola
Zrinjski HTM - Sloboda Dita (18 sati, sudije: Dragan Kralj, Saša Babić, Miljan Šobot), SL IAT Leotar - Hercegovac (19, Haris Bijedić, Medin Duškaj), Igokea Partizan - Borac Nektar (20, Hariz Bilić, Denis Ćorić, Mate Križanac), Široki Eronet - Bosna ASA BHT (20, Ademir Zurapović, Petar Obradović, Bojan Jovanić).
Još jedan zanimljiv meč u Mostaru će odigrati Zrinjski HTM i Sloboda Dita. Tuzlake žrijeb definitivno nije mazio, ali ako žele u NLB ligu moraće  pobijediti nekoga od favorita i to na njihovom parketu. No, “plemići” na krilima pobjede protiv Borca žele upisati i drugu pobjedu i bliži su bodovima od Slobode.

U preostala dva meča, Igokea Partizan i SL IAT Leotar ne bi trebali imati problema da slave protiv Borac Nektar, odnosno Hercegovca.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti