Duncan, Ginobili i Parker ispisali historiju
FOTO: EPA

Fantastični trojac Mamuza

Duncan, Ginobili i Parker ispisali historiju

Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker ušli su u historiju NBA lige po broju odigranih utakmica i broju zabilježenih pobjeda. 

Ovaj trojac zajedno je odigrao 663 utakmice i ostvario 490 pobjeda, te se izjednačio sa legendama Los Angeles Lakersa, Kareemom Abdul-Jabbarom, Michaelom Cooperom i Magicom Johnsonom. Tako su se košarkaši San Antonia probili na treće mjesto trojaca svih vremena, a samo je pitanje vremena kada će zasjesti na pozciju broj jedan. 

Ispred njih se nalaze Larry Bird, Kevin McHale i Robert Parish sa 540 pobjeda u 729 utakmica u dresu Boston Celticsa, te Vinnie Johnson, Bill Laimbeer i Isiah Thomas koji su odigrali 711 zajedničkih utakmica u dresu Detorit Pistonsa. Trojac Spursa i naredne sezone igrat će zajedno i pitanje je vremena kada će zasjesti na prvu pozciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.