Duncan ne zna hoće li nastaviti igrati košarku

Duncan ne zna hoće li nastaviti igrati košarku

Edmir Škorić

Još uvijek nije poznato hoće li iskusni američki centar Tim Duncan nastaviti s igranjem košarke ili će se povući na kraju sezone.

San Antonio Spurse pobjeda dijeli od petog naslova NBA lige, a teksaški klub i dalje nije siguran hoće li moći računati na Duncana i naredne godine.

"Nemam nikakve planove po pitanju bilo čega, o tome ću razmišljati tek kada za to dođe vrijeme. Ne kažem da odllazim u mirovinu, ali ne kažem ni da ostajem. Uvije sam govorio da ću igrati dok osjećam da mogu dati doprinos ekipi. Trenutno se tako osjećam, ali još ćemo vidjeti", kazao je Duncan. 

Gregg Popovich, za razliku od Duncana, zna odgovor na pitanje da li i naredne sezone ostaje trener.

"Ne osjećam se umornim, danas jesam fizički umoran, ali generalno sam spremna. Želim nastaviti s trenerskim poslom. Naravno da ostajem, nisam mislio da ću sada odgovarati na ta pitanja", rekao je Popovich.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.