Đuranovićeva povreda mnogo ozbiljnija

Đuranovićeva povreda mnogo ozbiljnija


Centar KK Mladost iz Mrkonjić Grada, 202 cm. visoki Dragan Đuranović, po svemu sudeći će pauzirati mnogo duže nego što su to prvobitne prognoze pretpostavljale.

Pucanje križnih ligamenata koljena je bila neugodna povreda koja je zadesila ovog veoma važnog igrača u rotaciji trenera Gorana Sladojevića. Ona se desila u najneugodnijem trenutku, pred sami kraj Lige 6 u trenutku kada je Mladost već osigurala doigravanje i polufinalnu seriju protiv Širokog TT Kabeli.

Međutim, dodatne pretrage konstatovale su i probleme sa hvatištima podkoljenice i nadkoljenice kod ovoga igrača. Sve ovo je uslovilo apsolutno mirovanje od tri do četiri sedmice nakon kojeg bi tek uslijedila operacija križnih ligamenata. Đuranović se trenutno nalazi u Novom Sadu gdje će ga operisati Milanko Miroslav, stručnjak koji je iza sebe ima dosta uspješnog iskustva u liječenju ovakvih povreda (skoro svi srbijanski košarkaši probleme sa koljenima saniraju kod ovoga doktora).

Uz sve ovo nadovezala se i upala pluća kod Armina Avdibegovića (189 cm) za koga je sezona gotova.

Mladost je u polufinalu play-offa u kojem igra seriju protiv Širokog TT Kabeli. Trenutni rezultat je 1:0 za Širokobriježane, a naredni susret ova dva tima igraju u srijedu u Mrkonjić Gradu sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.