Durant izabrao lakši put do titula, a teži do legendi

Novi član Golden Statea

Durant izabrao lakši put do titula, a teži do legendi

Edmir Škorić

Kevin Durant je odlučio da napusti Oklahomu, a njegov novi tim je Golden State.

Durant je košarkaš kojeg žele svi, a on je ovog ljeta mogao da bira nakon izlaska iz ugovora s Oklahomom. Odlučio se na odlazak i nekako razumljivo. S Thunderom nije uspio da dođe do naslova. Uradio je sve što je mogao, ali nije išlo. Jednostavno, bilo je to nemoguće za tim koji na parketu u istom trenutku ima njega i Russella Westbrooka. Premalo je jedna lopta za njih dvojicu...

Sad je pitanje kako će se Durant uklopiti sa sjajnim šuterima kao što su Stephen Curry i Klay Thomspon. U već dobro uigranu ekipu. Kada ih krene, mogli bi da padaju novi rekordi. Međutim, veliki broj zvijezda u jednom timu uvijek može da bude mač s dvije oštrice. Warriorsi su igrali dva finala u zadnje dvije godine, osvojili su naslov pretprošle sezone, ali ove ih je zaustavio LeBron James. 

S Durantom bi, nadaju se u Oaklandu, trebao već u narednoj sezoni da bude osiguran prsten. A upravo to je razlog zašto je Durant stigao u Warriorse. Svjestan je da je uzalud  godinama igrao, da nije uspio da dođe do naslova i da će mu prelazak u Warriorse vjerovatno donijeti ono što želi čitavog života. 

Njegovo razmišljanje neće se dopasti pravim NBA fanaticima, istinskim ljubiteljima košarke. Duranta su željeli neki timovi poput Bostona ili New Yorka, mogao ih je vratiti na staze stare slave i, poput LeBrona Jamesa, pokazati da je pobjednik. Mogao je, ali nije. 

O Durantovim kvalitetama ne treba puno govoriti, on je košarkaš koji može sve na parketu i zato ostaje žal što nije prešaou neku od ekipa na Istoku, kako bi donio kvalitet u taj dio lige i kako bi uživali u njegovim okršajima s LeBronom Jamesom. 

Čovjek rođen u Washingtonu karijeru je proveo u Oklahomi i ne sumnjajte da će mu biti teško kada zaigra protiv bivšeg kluba, ali navijači mu neće lako oprostiti. Već mu pale dresove i nazivaju ga izdajicom. 

Kako god, KD je odabrao svoj put i sada je konačno, kao nikad prije, blizu prstenu. Od legendi je daleko. Legenda se puno teže postaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi