Durant: MJ je najbolji koji je ikada dotakao parket

Košarkaš Oklahome

Durant: MJ je najbolji koji je ikada dotakao parket

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Kevin Durant rekao je da je po njegovom mišljenju Michael Jordan najbolji igrač u historiji košarkaškog sporta.

Prva zvijezda Oklahome izabrao je i svoju idealnu petorku u kojoj se pored Jordana nalaze Hakeem Olajuwone, Magic Johnson, Shaquille O’Neal i Larry Bird.

„Moj plejmejker bi bio Magic Johnson, na beku bi bio Micheal Jordan, trojka bi bio Larry Bird, četvorka Hakeem Olajuwone, a petica Shaquille O’Neal. To bi bio ozbiljan tim“

Iako je legendarni Hakeem Olajuwone igrao na poziciji centra, nema dileme da bi se veoma dobro snašao i na krilnom centru. 

Na pitanje koji igrač bi bio MVP te ekipe Durant je bez oklijevanja rekao: „MJ naravno. On je najbolji igrač koji je ikada dotakao parket.“ 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.