Durant: Mogli smo da odigramo još bolje

Zvijezda Warriorsa nakon prve utakmice velikog finala

Durant: Mogli smo da odigramo još bolje

D. Rakanović

Zvijezda Golden State Warriorsa Kevin Durant izjavio je da su njegovi saigrači i on mogli odigrati još bolje. 

Warriorsi su slavili protiv branioca trofeja sa 113:91 i tako poveli 1:0 u velikom NBA finalu. 

Junak prve utakmice bio je upravo Durant koji je postigao 38 poena i imao po osam skokova i asistencija.

“Mislim da smo na početku utakmice bili nervozni, ali smo preuzeli kontrolu nad utakmicom od druge četvrtine. Ja sam dobar onoliko koliko su dobri moji saigrači", rekao je Durant.

Tokom prve utakmice Durant je imao više duela sa LeBronom Jamesom, a poslije utakmice je rekao da se ne opterećuje tim okršajima. 

“On će raditi ono što inače radi, on je LeBron James. Svi znate šta on može, a ja samo pokušavam da igram čvrsto koliko mogu da se ne bi sve svelo na taj naš duel. O nama je riječ, o Golden State Warriorsima protiv Cleveland Cavaliersa", naglasio je Durant.

Iako su Warriorsi ostvarili ubjedljivu pobjedu, Durant smatra da njegova ekipa nije pokazala sve što znaju.

“Mogli smo da odigramo još bolje, ali kada u finalu dobijete priliku za pobjedu, grabite je kakva god da je”, zaključio je junak prve utakmice finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi