Durant: MVP lige? Čovječe, prerano je

U sjajnoj formi

Durant: MVP lige? Čovječe, prerano je

Edmir Škorić

Sjajni košarkaš Oklahoma City Thundera Kevin Durant igra u fantastičnoj formi.

Durant se ove sezone razigrao, a počeo je da ubacuje veliki broj poena nakon što se povrijedio Russell Westbrook. Protiv Golden State Warriorsa u noći sa petka na subotu ubacio je čak 54 koša.

Već sada se Durant spominje kao budući MVP lige umjesto LeBrona Jamesa. Naravno, potpuno realno je da očekuje tu nagradu, no sam košarkaš ne želi ništa brzati.

"Prerano je. Još ima puno da se igra. Ne želim da razmišljam o tome. Volio bih, naravno, osvojiti MVP nagradu, no ne mogu da razmišljam o tome i izgubim fokus na trenutno stanje", rekao je Durant.

Uvjerljivo je najbolji strijelac NBA lige sa 30.6 koševa po meču. Iza njega je Carmelo Anthony sa 26.1 koš po meču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.