Durant: Ova pobjeda je za Oklahomu

Veliko slavlje Oklahoma City Thundera

Durant: Ova pobjeda je za Oklahomu

Nakon posljednjeg zvuka sirene u dvorani u Oklahomi nastalo je veliko slavlje. Ekipa Oklahoma City Thundera savladala je San Antonio te je postala prvak Zapadne konferencije. Jednostavno nije bilo šanse da Thunder izgubi sa sinoć posebno razigranim Kevinom Durantom koji je postigao 34 poena te je uz to imao i 14 skokova.

Nakon utakmice uslijedila je dodjela pehara i bio je red da se čuju izjave čelnika kluba, trenera i naravno igrača.

Prvi se publici obratio vlasnik kluba, Clay Benett te se zahvalio svojim igračima što su ujedinili grad i državu kao nikada prije. Nakon toga obratio se i genrelni menadžer kluba, Sam Presti te je kazao kako su svi zaslužni za ovakav uspjeh, a pogotovo navijači koji predstavljaju ponos države. Došao je red i na trenera Scotta Brooksa koji je kazao da se ekipa držala kao porodica i da je u tome ustvari njihova snaga.

Naravno, dvorana je proključala kada je na red došao nevjerovatni Kevin Durant. Uslijedilo je skandiranje 'MVP, MVP...' , a Durant je skromno kao i uvijek pohvalio protivnika te je ovaj uspjeh posvetio gradu. Na kraju svoje izjave posebno se zahvalio svojoj majci, braći i prijateljima.



Trener ekipe San Antonija, Gregg Popovich također se obratio medijima te je čestitao protivniku na zasluženom prolazu u finale NBA lige. Također je kazao kako je ova njihova sezona za njih kao iz holivudskih filmova. Također pohvalio je i svoje igrače koji su odigrali sjajnu sezonu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.